Kundalini Yoga for stress, angst og depresjon

Onsdager 1715 - 1845
Dette kurset er fulltegnet!

(Foto: Thomas Bell)   Yogalærer Ragnhild Platou Borgersen  Ragnhild jobber til daglig som psykolog med helhetlig fokus på endringsprosesser og livsstil. Hun er KRI sertifisert kundaliniyogalærer. Hun har holdt på med yoga siden 2005 og praktisert kundaliniyoga siden 2012. Ragnhild er interessert i hvordan yogaen kan brukes terapeutisk for å bedre mental helse.

(Foto: Thomas Bell)

Yogalærer Ragnhild Platou Borgersen
Ragnhild jobber til daglig som psykolog med helhetlig fokus på endringsprosesser og livsstil. Hun er KRI sertifisert kundaliniyogalærer. Hun har holdt på med yoga siden 2005 og praktisert kundaliniyoga siden 2012. Ragnhild er interessert i hvordan yogaen kan brukes terapeutisk for å bedre mental helse.

kursbeskrivelse

Hodet og kroppen henger sammen og det som foregår i hodet påvirker kroppen og vice versa. Stress er kroppens måte å håndtere forandringer og en nødvendig reaksjon for oss mennesker. Når vi ikke klarer å veksle mellom denne tilstanden av aktivitet (stress) og hvile oppstår det endringer i kroppen i form av måten vi puster på, hvordan vi reagerer, hvordan vi tenker, føler og hvordan vi beveger oss. Denne stressresponsen er ofte ubevisst og vi er ikke selv klar over hva vi egentlig føler, noe som gjør at flyt, ro og balanse i livet kan oppleves som fraværende. Vi blir lettere irritable, trøtte, syke, får smerter i nakke og korsrygg, hjertebank, magetrøbbel og har flere negative tanker og bekymringer. Mange symptomer på stress er like symptomene for angst. Og det er ikke uvanlig at angst og depresjon (nedstemthet) utvikles som en reaksjon på stress. 

I dette kurset vil vi ha fokus på bevisstgjøring av egen stressrespons, hvordan avstresse kroppen, roe tanker og å fylle på med ny energi. Vi jobber med kraftfulle og effektive teknikker som påvirker hormonsystemet og nervesystemet ditt, i tillegg til musklene dine. Du vil kunne føle deg mindre stresset, roligere, gladere, mer avslappet og balansert. Noen av teknikkene kan du enkelt gjøre hjemme når du måtte ha bruk for det. 

Kundalini yoga blir kalt for bevissthetens yoga. Den har kraftfulle og effektive øvelser som gjør deg mer tilstede og bevisst på tanker, følelser, kropp og handlingsmønstre. Kundalini yoga baserer seg på fysiske øvelser, mantra, pusteøvelser og meditasjoner som åpner blokkeringer og gir energiflyt som bedrer og styrker din mentale og fysiske helse. Denne formen for yoga er utgangspunktet for MediYoga/medisinsk yoga som har hentet sine øvelser fra Kundalini yoga.

Gi deg selv tid til å koble ut, roe ned og lade opp

Nivå: For alle!
Varighet: 10 uker. NB! Ingen undervisning uke 41 (høstferie).
Oppstart/slutt: Uke 36 - 46
Pris: kr. 2200,-

HAR DU DELTATT PÅ ET 10 UKERS KURS våren 2019?

Melder du deg på et nytt 10 ukers kurs (eller lengre) får du muligheten til å delta på alle kurs i din kursperiode (se kursvarighet over) med ledig kapasitet. NB! Gjelder ikke Klassisk yoga Flyt.

Løpende påmelding etter kursstart.

NB! Bindende påmelding. Se retningslinjer i linken under!