Yoga shala.jpg

OM Flyt Yoga

Flyt Yoga er et yogastudio sentralt i Hamar som tilbyr helhetlig og helsefremmende trening for både kropp og sinn. Vi tilbyr flere ulike tilnærminger til yoga både for deg som ønsker en mer fysisk tilnærming med fokus på styrke, utholdenhet og bevegelighet, og for deg som ønsker avspenning, ro og velvære. Vi gir deg muligheten til å praktisere og erfare yoga utfra ditt behov og individuelle ståsted. Vi som underviser på Flyt Yoga har funnet inspirasjon fra flere yogatradisjoner og yogaformer. Vår intensjon som yogalærere er å invitere deg til å utforske ulike øvelser slik at du kan kjenne etter hvilke øvelser som er mest hensiktsmessige for deg. 

Hva er yoga?

I all sin mangfoldighet handler yoga om å ta kontroll over eget kroppslig og mentalt liv og bygger på forståelsen av at kontroll av kroppen leder til kontroll av sinnet, og omvendt, og at slik kontroll leder til fred. Yoga er et gammelt sanskrit ord og en betydning av ordet er spenne for. Se for deg en flokk med ville hester som skal trekke vognen din. Hestene representerer sinnet ditt. Du må da spenne for seletøyet på hestene dine og temme de slik at de kan hjelpe deg med å orientere deg i livet ditt på en mer fredfull måte. Du og hestene dine blir en enhet. Yoga kan også bety enhet eller forening.

Yoga har i dag blitt et globalt fenomen og i vårt moderne samfunn, hvor alt beveger seg stadig raskere framover, finner flere og flere veien til yoga. Yoga kan gjenskape balanse i hverdagen og kan fungere som et pusterom hvor du får muligheten til kjenne etter. Målet med yoga er ikke å forandre på deg selv, derimot kan yoga hjelpe deg med å se ditt livsmønster, få et bedre overblikk og bli mer bevisst. Når man er våkent tilstede i seg selv og aksepterer øyeblikket som det er, skapes det en ro og indre tilfredshet. Og det er dette som er et av målene i yoga. Å møte livets motsetninger med den samme uforanderlige og fredfulle innstillingen. 

Du kan lese mer om yogafilosofien HER.

Kilder: https://www.nrk.no/kultur/hva-er-yoga_-1.1656194