OM Flyt Yoga

Flyt Yoga er et yogastudio sentralt i Hamar som tilbyr helhetlig og helsefremmende trening for både kropp og sinn. Vi tilbyr flere ulike tilnærminger til yoga både for deg som ønsker en mer fysisk tilnærming med fokus på styrke, utholdenhet og bevegelighet, og for deg som ønsker avspenning, ro og velvære. Vi gir deg muligheten til å praktisere og erfare yoga utfra ditt individuelle ståsted. Oppmerksomhet, pust, bevegelse og meditasjon er hovedelement i alle kursene våre. Vi som underviser på Flyt Yoga har funnet inspirasjon fra flere yogatradisjoner. Vår intensjon som yogalærere er å invitere deg til å utforske ulike øvelser slik at du kan kjenne etter hvilke øvelser som er mest hensiktsmessige for deg. 

Hva er yoga?

Yoga er en kanskje mer enn 4000 – 5000 år gammel indisk tradisjon som består av ulike elementer som blant annet etikk og moral, fysiske øvelser, pusteøvelser, konsentrasjon, selvstudier og meditasjon. I all sin mangfoldighet handler yoga om å ta kontroll over eget kroppslig og mentalt liv og bygger på forståelsen av at kontroll av kroppen leder til kontroll av sinnet, og omvendt, og at slik kontroll leder til fred. Yoga er et gammelt sanskrit ord og en betydning av ordet er spenne for. Se for deg en flokk med ville hester som skal trekke vognen din. Hestene representerer sinnet ditt. Du må da spenne for seletøyet på hestene dine og temme de slik at de kan hjelpe deg med å orientere deg i livet ditt på en mer fredfull måte. Du og hestene dine blir en enhet. Yoga kan også bety enhet eller forening.

Yoga har i dag blitt et globalt fenomen og i vårt moderne samfunn, hvor alt beveger seg stadig raskere framover, finner flere og flere veien til yoga. Yoga kan gjenskape balanse i hverdagen og gi et pusterom til å finne tilbake til seg selv. Målet med yoga er ikke å forandre på deg selv, derimot kan yoga hjelpe deg med å bli mer bevisst. «Når kroppen blir sterk og smidig og sinnet rolig, kan du se ditt livsmønster, få overblikk, og først og fremst bli i stand til å akseptere det.» (Swami Janakananda, 2005) Når man er våkent tilstede i seg selv og aksepterer øyeblikket som det er, skapes det en ro og indre tilfredshet. Og det er dette som er et av målene i yoga. Å møte livets motsetninger med den samme uforanderlige og fredfulle innstillingen.

OM Shanti 

Kilder:

- Swami Janakananda (2005). Yoga, tantra og meditasjon i min hverdag. Bindu forlag.

 - https://www.nrk.no/kultur/hva-er-yoga_-1.1656194